Krizne situacije, Novosti

Obilne kiše poplavile dijelove Hrvatske

Zbog obilne kiše koja je padala posljednja 24 sata u dijelovima Republike Hrvatske intervenirali su vatrogasci, HGSS i Državne intervencijske postrojbe CZ. Vodostaj Zrmanje je rekordan, a zbog višesatnog porasta vodostaja rijeke Une, izazvanog obilnim kišama, u Hrvatskoj Kostajnici proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave. Sava ne može prihvatiti svu vodu Une, čiji vodostaj raste u cijelom toku rijeke, pa se očekuje daljnji porast vodostaja.

Obrovac je pod vodom, u Gračacu traje evakuacija stanovništva.

Vatrogasci su intervenirali i na području Šibensko-kninske županije, gdje je zabilježeno je 13 tehničkih intervencija: ispumpavanja vode, uklanjanje grana s prometnica, sanacija šahtova na području Knina, Đevrska, Uzdolja, Piramatovaca, Tribunja i Srime na kojima je ukupno sudjelovalo 31 vatrogasac s ukupno 13 vatrogasnih vozila iz JVP-a Knin i Vodice te DVD-a Skradin, Sveti Juraj Kistanje i Biskupija.

Vijesti iz minute u minutu pratite na linku: https://www.index.hr/vijesti/clanak/rekordan-vodostaj-zrmanje-rastu-una-i-sava-obrovac-pod-vodom-evakuacije-u-gracacu/2463385.aspx