Novosti, Uncategorized

Partnerski sastanak – kolovoz

Dana 12. kolovoza 2022. godine u uredu Lokalne akcijske grupe “More 249“ održan je prvi sastanak projektnog tima.

Projektni tim čine prijavitelj, Lokalna akcijska grupa “More 249“ te partneri na projektu: Udruga Prijatelji Europe Općina Tisno, Hrvatski Crveni križ GDCK Vodice i Dobrovoljno vatrogasno društvo “Vodice“.

Točke dnevnog reda bile su:
1. Elementi i aktivnosti projekta
2. Predstavljanje prijavitelja i partnera na projektu
3. Rezultati projekta
4. Uloga prijavitelja i partnera na projektu te raspodjela poslova.

Projekt “ZAKLON, Zaštita od krize u lokalnim zajednicama“ ima za cilj ojačati kapacitet udruga prijavitelja i partnera na projektu i to kroz edukaciju zaposlenika, članova i volontera za dobro upravljanje i održivi razvoj, prepoznavanje problema, postupanje i upravljanje u kriznim situacijama. Projekt je započeo 27. srpnja 2022. te traje 14 mjeseci, do 27. rujna 2023. godine. Za provedbu projekta dodijeljena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 388.861,62 HRK. Sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%). Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 330.532,38 HRK.

Na sastanku su predstavljeni rezultati projekta i dogovorena je podjela rada između nositelja i partnera na projektu. Osim navedenog, potvrdila se važnost provođenja ovakvih i sličnih edukacija usmjerenih na djecu i mlade od najranije dobi. Iskustva u provođenju aktivnosti imaju svi partneri te je prijedlog da budu uključen jedan vrtić iz Tisna te dvije osnovne škole, jedna iz Jezera te jedna iz Čiste Velike.