Novosti, Uncategorized

Održan Info štand

23.12.2022. u Jezerima, od 18:00 do 21:00 sat, a u sklopu Adventskog sajma i u suradnji s Turističkom zajednicom Jezera te partnerom Prijatelji Europe Općina Tisno, održan je drugi Info štand o volontiranju u sklopu projekta “Zaklon, Zaštita od krize u lokalnim zajednicama” (UP.04.2.1.11.0411).

Građani su upoznati s aktivnostima i ciljevima projekta te benefitima doprinosa volonterstva u razvoju lokalne zajednice.

Tijekom održavanja Info štanda zainteresirani građani su ispunili Evidenciju volontera za krizne situacije.

Informiranjem članova lokalne zajednice u Jezerima nastojalo se potaknuti veći broj stanovnika Šibensko-kninske županije za uključivanjem u rad udruga i građanskih inicijativa. Zainteresiranima su se dijelili letci te se razgovaralo o važnosti volontiranja, prethodnim iskustvima te što ona predstavljaju za pojedinca.

Volonterstvo podrazumijeva:

  • – aktivno uključivanje osoba u društvena zbivanja
  • – dobrovoljno ulaganje vremena, truda, znanja i vještina
  • – osobni razvoj i edukaciju
  • – razvoj samopouzdanja i empatije
  • – organizacijske sposobnosti.

Volonterstvo doprinosi razvoju i oblikovanju demokratskih promjena u svakom društvu i lokalnoj zajednici te utječe na sva područja djelovanja, a zainteresirani pojedinci svojim radom uvelike doprinose razvoju i boljitku lokalne zajednice.

Info štand održan u Vodicama 5. prosinca 2022. te drugi održan u Jezerima, prethode Edukaciji o volonterima koja će se održati u siječnju 2023. godine!

Pokrenimo lokalnu zajednicu kako bi se uključila u djelovanje i stvarala promjene!

Za više informacija o projektu pogledajte web stranicu projekta te Facebook stranicu LAG-a “More 249”.

Korisnik projekta je Lokalna akcijska grupa “More 249“, dok su partneri na projektu Prijatelji Europe Općina Tisno, Hrvatski Crveni križ GDCK Vodice te Dobrovoljno vatrogasno društvo “Vodice“. Ukupna vrijednost projekta je 388.861,62 HRK. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 330.532,38 HRK.