Novosti, Uncategorized

Partnerski sastanak – ožujak (30.3.2023.)

Dana 30. ožujka 2023. godine u uredu Lokalne akcijske grupe “More 249“, na adresi Obala Juričev Ive Cota 27, HR-22211 Vodice s početkom u 12:00 sati održan je šesti sastanak projektnog tima. Projektni tim čine prijavitelj, Lokalna akcijska grupa “More 249“ te partneri na projektu: Udruga Prijatelji Europe Općina Tisno, Hrvatski Crveni križ GDCK Vodice i Dobrovoljno vatrogasno društvo “Vodice“. Na sastanku je sudjelovalo ukupno četiri sudionika.

Edukacija pružanja prve pomoći i edukacija u slučaju požara i pokazna vježba gašenja požara u školi i vrtiću – osnovna škola i dječji vrtić: definiranje koncepta provedbe svih aktivnosti.

Cilj sastanka bio je dogovor između DVD-a Vodice i GDCK Vodice koji i jesu provoditelji aktivnosti. Predsjednik udruge Prijatelji Europe Općina Tisno obaviješten je o slijedu sastanka i dogovorenim aktivnostima.

Na sastanku je dogovoreno kako će u srijedu, 5. travnja 2023. godine u Osnovnoj školi Čista Velika i u Područnom odjelu “Čista Velika“ (Dječji vrtić Tamaris, Vodice) biti održana:

  1. Edukacija prve pomoći i postupanje u slučaju kriznih situacija za odgojno-obrazovne djelatnike – izvođač: GDCK Vodice
  2. Edukacija o načinu postupanja u slučaju požara ili potresa za odgojno-obrazovne djelatnike – izvođač: DVD “Vodice“
  3. Edukacija u slučaju požara i pokazna vježba gašenja požara za učenike osnovne škole te djecu dječjeg vrtića – simulacija krizne situacije i vježba gašenja požara (o provedbi aktivnosti škola i vrtić obavijestit će učenike i djecu ).

 

Projekt “ZAKLON, Zaštita od krize u lokalnim zajednicama“ ima za cilj ojačati kapacitet udruga prijavitelja i partnera na projektu i to kroz edukaciju zaposlenika, članova i volontera za dobro upravljanje i održivi razvoj, prepoznavanje problema, postupanje i upravljanje u kriznim situacijama. Projekt je započeo 27. srpnja 2022. te traje 14 mjeseci, do 27. rujna 2023. godine. Za provedbu projekta dodijeljena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 51.610,81 €, odnosno 388.861,62 HRK. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 330.532,38 HRK. Sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).