Novosti, Uncategorized

Partnerski sastanak – travanj

Dana 28. travnja 2023. godine u Jezerima, PŠ Jezera, na adresi Gornji put 1, HR-22242 Jezera s početkom u 14:00 sati održan je sedmi sastanak projektnog tima. Projektni tim čine prijavitelj, Lokalna akcijska grupa “More 249“ te partneri na projektu: Udruga Prijatelji Europe Općina Tisno, Hrvatski Crveni križ GDCK Vodice i Dobrovoljno vatrogasno društvo “Vodice“. Na sastanku je sudjelovalo ukupno osam sudionika, od čega pet fizički, dok su dva člana udruge Hrvatski Crveni križ GDCK Vodice te jedan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Vodice“,  prisustvovala online putem platforme ZOOM (prilog: potpisna lista i preslika zaslona – ZOOM).

 

1.Osmišljavanje društvene igre – konačna verzija.

Predstavnici udruge Prijatelji Europe Općina Tisno predstavili su osmišljen koncept društvene igre: predstavili su pitanja koncipirana kroz nekoliko kategorija i usmjerena na predškolsku djecu i učenike nižih razreda osnovnih škola. Pitanja će se nalaziti s jedne strane kartice, dok će se objašnjenje nalaziti na dnu druge strane kartice. Upute za igru dio su društvene igre.

 

2.Testiranje društvene igre u DV Spužvica, Tisno.

Društvena igra bit će testirana s vrtićkom grupom – Dječji vrtić Spužvica, Tisno – kroz prva dva tjedna mjeseca svibnja. Nadalje, nakon testiranja igre, vidjet će se je li potrebno napraviti izmjene te će se sukladno zaključku nakon testiranja i postupiti. Društvena igra će se tiskati u 10 primjeraka i podijeliti odgojno-obrazovnim ustanovama.

 

Projekt “ZAKLON, Zaštita od krize u lokalnim zajednicama“ ima za cilj ojačati kapacitet udruga prijavitelja i partnera na projektu i to kroz edukaciju zaposlenika, članova i volontera za dobro upravljanje i održivi razvoj, prepoznavanje problema, postupanje i upravljanje u kriznim situacijama. Projekt je započeo 27. srpnja 2022. te traje 14 mjeseci, do 27. rujna 2023. godine. Za provedbu projekta dodijeljena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 51.610,81 €, odnosno 388.861,62 HRK. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 330.532,38 HRK. Sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).